How to compress Electric Guitars – sähkökitara ja LA-3A

How to mix and compress Electric Guitars: easy way LA-3A, GR 3-5 dB during volume peaks.

Sähkärit tykkäävät maltillisesta kompressoinnista. Helpoimmalla pääsee alkuun klassikolla LA-3A, joka tuntuu toimivan melkein aina. Manuaalin mukaan atack time on 1.5 ms tai vähemmän ja release time 60 ms (50%) ja loput 0,5-5 sekuntia riippuen audiosta (program dependent). Kun vielä säätää ”Peak reduction” -namiskasta siten, että mittarin viisari näyttää 3-5 dB GR:ää (gain reduction), niin toimii melkein aina. Soolokitaraan ja akustisiin kannattaa kokeilla myös LA-2A -kompressoria, josta myös vokaalit ja basso tykkäävät (tykkäävät myös LA-3A:sta). Itse vaihtelin näitä 1176:n kanssa, kunnes opin kuulemaan niiden eron. Näitä voi sitten referenssinä verrata muihin kompuroihin. Sähkäreihin käytetään paljon myös Distressoria ja 1176:sta ja toki ihan normikumproitakin, joita tulee jokaisen audiosoftan (DAW) mukana. On tärkeää, että volyymi pysyy samana riippumatta siitä onko kompura toiminnassa vai ei.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: