Phase aligning kick drums- bassorumpuraitojen vaiheen korjaus (MAAT phase shifter)

Phase alignment of kick tracks. MAAT phase shifter and Kicks.

Bassorumpuraitojen (KickIn-KickOut) vaiheen korjaamiseen on olemassa hyviä plugareita, jollei halua tyytyä vain vaiheen käännöllä testailuun ja silmämääräiseen ääniaaltojen kohdistamiseen, kuten aiemmassa bassoa koskevassa postauksessa tein. Yllä kuvassa yksi erityisen hyvä, eli MAAT phase shifter, jolla voi säätää todella tarkkaan kahden saman äänilähteen raidan vaihetta. Mitä paremmin raidat ovat keskenään vaiheessa, sitä enemmän niiden yhdistelmä tuottaa luonnollista botnea. Yllä olevassa kuvassa olen säätänyt bassoraitojen vaiheen, jotta ne tuottaisivat mahdollisimman lihavan ja iskevän (punch) saundin. Miksaamista opeteltaessa tällainen HC-hinkkailu ei toki ole tarpeen, mutta ruokahalu kasvaa tunnetusti syödessä…

Vastaavasti hienosäädän ainakin virveli- ja bassoraidat. Myös muiden rumpujen ja overheadien hienosäätäminen avaa ja lihavoittaa äänikuvaa havaittavasti.

Asiallisesti vaihevirheiden korjaamisessa on myös kyse rumpujen mutaisuuden puhdistamisesta ja saundin avaamisesta, koska eri vaiheessa olevat ääniaallot kumoavat osin toisiaan, ohentavat saundia ja tuottavat erilaisia artefakteja.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: