How to eq Vocals-laulu ja filtterit

How to eq lead vocals. HPF about an octave lower than the lowest notes to keep the body of the LVocs. HPF -18 dB/oct to get them more focused.

Etsin ensin päävokalistin esityksestä sen matalimmat nuotit ja leikkaan jälleen noin oktaavia alempaa Kuvasta näkyy hyvin, kuinka leikkaaminen on vapauttanut lauluraidalle tarpeettomia taajuuksia muille soittimille. Leikkaan jyrkästi (HPF -18 dB/oct), mikä osaltaan fokusoi ja tuo enemmän etualalle laulusolistin esitystä.

How to eq BVocs group. Cutting higher but only HPF -12 dB/ oct. BVocs needs to be behind the Lead.

Ohessa kaikkien taustalaulajien kumulatiivinen eq-snapshotti BVocs-raidalta. Jotta taustalaulajat saadaan taka-alalle, leikkaan niitä hieman ylempää (kuvassa n. -3 dB päävokalistin esityksen alempien sävelten kohdalta). Vastaavasti leikkaan aivan korkeimpia taajuuksia, koska korkeimmat taajuudet heikkenevät nopeasti, mitä kauemmaksi taustalaulajat siirtyvät suhteessa päävokalistiin. HPF ei myöskään ole niin jyrkkä (tässä -12 dB/oct), jotta taustalaulajien esitys ei fokusoituisi niin selvästi. Tämä osaltaan auttaa niitä jäämään päävokalistin taustalle, jolloin äänimaisema kuulostaa kolmiulotteisemmalta (syvyysvaikutelma). Kopioin tarpeen mukaan eq-käppyrän yksittäisille raidoille, jolloin voin hienosäätää filttereitä kunkin taustalauluosuuden mukaisesti.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: