How to eq bass 2-basso ja filterit 2

Edellisen postauksen perusfilteröinti toimii verrokkina, johon voin verrata toista käyttämääni filteröintitapaa, johon viittasin. Kopioinkin bassoryhmän sellaisenaan rinnakkaiseksi ryhmäksi, johon olen kopioinut vielä filtereineen BassAMP-raidan, jolle sitten olen lisännyt säröä. Tämän vaihtoehdon ideana on, että alempia ja ylempiä taajuuksia voi käsitellä eri tavalla ja liukuja säätämällä löytää sitten sopiva balanssi. Sitten vain säädetään molemman ryhmät samalle volyymille ja vertaillaan ryhmiä vuorotellen miksauksen edetessä, kumpi toimii paremmin. Tämä on muutoinkin hyvä tapa opetella uusia juttuja. Jos kokeiltava juttu ei toimi yksinkertaiseen verrokkitapaan nähden, on taas oppinut jotain uutta. Ohessa sama kuvina:

Filtering bass group.
Filtering clean DI -signal 200-250 Hz.
Filtering BassAMP-signal 200-700 Hz for vibe.

Vahvarin signaalia ja sen kopiota voi usein filtteröidä paljon ylempää, koska bassoraidat sisältävät melkoisesti mutaa 200-500 Hz:n alueella, jolloin filteröinti puhdistaa ja avaa välittömästi yhdistettyä bassosignaalia. Tuo muta on helppo todeta, laittamalla verrokkiryhmään eq-plugari ja kellofiltteri (bellcurve) tuolle alueelle + 6dB…

Adding distortion to the doubled BassAMP-signal.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: