How to eq piano-kiipparit ja filtterit

Pianon ja kiippareiden osalta lähinnä putsaan tarpeettomia taajuuksia, riippuen siitä, mikä niiden rooli on biisin kannalta. Kuvan piano soittaa jonkinlaista riffiä ilman bassotavaraa, mikä näkyy hyvin alla olevassa kuvassa. Olen jättänyt jälleen yli oktaavin turvamarginaalia alimmista sävelistä. Pianoäänityksessä mikrofonit ovat poimineet huoneen laadukasta ääntä sekä pianon resonansseja 300 hertzistä alaspäin, joita en leikkaa, jotta pianon ääni olisi mahdollisimman luonnollinen ja tasapainoinen jatkoprosessointia varten. Samalla olen hieman fokusoinut pianoraitaa selvemmäksi.

How to eq pianoriffs. Cleaning unnecessary lower frequencies for other instruments. Slightly focusing and opening sound with LPF.
How to eq organs. Cleaning unnecessary lower frequencies for bass and kick.

Yllä kuvassa olen hieman putsannut urkusaundista tarpeettomia alataajuuksia sekä fokusoinut äänikuvaa hieman filttereillä. LPF on n. 10 kHz:n korkeudella, koska äänityksen kiippareiden tarkoituksena ei ole täyttää ylempiä taajuuksia, vaan tuottaa jonkinlaista keskialueen taustamattoa ja satunnaisia juoksutuksia biisin mausteeksi.

Olenkin nyt putsannut kaikista soittimista tarpeettomia taajuuksia ja fokusoinut soittimia, jolloin koko miksauksen äänimaisema on avautunut jo kuultavasti. Seuraavaksi etsitään vielä filttereiden tarkemmat paikat jatkoa varten.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: