How to eq OHs- overheadit ja filterit

HPF 90-250 for more natural drums. It depends…

Overheadien ja yleensä tilamikkien filteröinti rippuu lähinnä niiden äänittämän rumpujen konaiskuvan laadusta ja genrensä. Myös biisin tempolla voi olla sanottavaa siihen, kuinka paljon alakertaa voi jättää ylämikkeihin ilman äänikuvan sotkemisvaaraa. Mitä paremmassa tilassa ne on äänitetty, mitä paremmin ne tuottavat hyvän kokonaiskuvan rumpusetistä ja mitä luonnollisemmalta rumpujen halutaan kuuluvan, sitä vähemmän ylämikkejä on tarvetta filteröidä. On ihan mahdollista, että ylämikkejä ei tarvitse filteröidä vaan jopa korostaa alempia taajuuksia, jos sieltä halutaan ja saadaan botnea tuhdimpaan rumpusaundiin. Huonoa äänistystä joutuu aina leikkaamaan. On ihan fiksua leikata, jos äänitystilat on surkeat.

En ole koskaan tykännyt usein niissä hiukka hevimmissä genreissä pruukatusta tavasta leikata kovinkin korkealta siten, että ylämikit toimivat vain peltien äänittämistä palvelevina peltiheikkeinä. Jääköön tämä tapa hyvine perusteluineen muille. Itse olen suhtautunut rumpujen miksaamisen opetteluun kuten kuvaamataiteeseen. Jokainen taitava impressionistikin on osannut piirtää todella realistisia piirrustuksia, joten olen ensin opetellut saamaan rumpuäänityksistä mahdollisimman luonnollisia, mistä sitten voi viedä miksausta biisin edellyttämille prosessoiduimmille leveleille.

Omassa templeitissäni HPF on taajuudella 90 Hz-12 db/oct. Tästä sitten lähden etsimään sweetpottia ja toivon että se löytyy ennen 250 Hz:ä. Do-no-harm-lähtökohdan mukaisesti aloitetaan ylämikkien putsaaminen kuitenkin jättämällä HPF 90 Hz:iin tässä vaiheessa. Hienosäädellään kohtsilleen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: