How to eq hihats- hatit ja filtterit

Finding the sweetpot for hihats. Fundamental frequency at 400 Hz and cutting about an octave lower. Makes nicely space for snare at 185 Hz (about 3 dB).

Yllä edelleen esimerkki HPF -filtterin käytöstä. Hihattien perustaajuus löytyi kuuntelemalla ja softalla n. 400 Hz:n kohdalta, jolloin HPF:n voi alustavasti laittaa n. oktaavia alemmas. Itse laitan filtterin käyrän alustavasti leikkaamaan n. -3 dB aivan virvelin perustaajuuden alapuolelta (biisissä n. 185 Hz). Näin peltien kolina vapauttaa tilaa monelle soittimelle, joiden perustaajuudet ovat alueella 80-250 Hz. Hihatit eivät kaipaa näitä taajuuksia.

Close hihats don’t need highest frequencies. The air comes from the overheads.

Filteröin usein vielä lähimikitettyjen hihattien korkeimpia taajuuksia, koska peltien ylemmät taajuudet löytyvät parhaiten overheadeista. Tämä fokusoi myös osaltaan rumpujen äänimaisemaa, minkä johdosta pellit erottuvat paremmin muiden soittimien joukosta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: