How to eq toms-tomit ja filtterit

Cutting an octave lower than the fundamental frequency to keep the body of the drum. Filtering highs makes room for high frequency instruments and vocals. Filters makes the drum sound more focused/ dence too. I have made a 400 Hz precut in my templeit for finding and removing some muddy/boxy frequencies between 100-1000 Hz.

Puhdistan samalla periaatteella tomit. Etsin ja merkkaan ensin sen perustaajuuden, jolla tomi resonoi (kuvassa n. 70 Hz), jonka jälkeen säädän alemman filtterin n. oktaavia alemmas ja aktivoin tarvittaessa ylemmän filtterin jo tässä vaiheessa. Hienosäädän filtterit vasta seuraavassa vaiheessa fiilisraitojen kanssa, jotta pystyn parhaiten valitsemaan sweetpotit filttereille. Oma templeittini sisältää myös 400 Hz:n leikkauksen, jota muutan tarpeen mukaan. Palaan kuitenkin erikseen 100-1 kHz taajuuksien käsittelyyn. Alla vielä rack/hi tomin vastaava kuva templeitistäni. Mikäli tomit soittavat vain satunnaisesti fillejä, niin usein deaktivoin kokonaan diskanttileikkurit, jolloin tomit soivat avonaisemmin.

Rack tom with basic filtering and precut at 400 Hz for finetunig.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: