Audion tuonti työasemalle, katetta vai nautiskelua?

Jo audion tuonti omalle työasemalle (Cubase, StudioOne…”DAW”) erottaa ammattilaisen harrastajasta.

Harrastajalla on usein loputtomasti aikaa ja tarmoa tehdä asiat nautiskellen. Ammattilainen laittaa työaseman latautumaan ja kahvin porisemaan. Kahvin valmistuessa PRO siirtää päivän audiot yhdellä siirrolla erilliseen softaan ja valmistelee audiot yhdellä ajolla omalla miksaussoftalla olevaan valmiiseen pohjaan ”templeittiin” päivän miksaussessiota varten. esimerkiksi StudioOnessa on lisäohjelma (Audio Batch Converter), jossa voi säätää kaikkien raitojen voimakkuudet vaikkapa -18 dbFS, splitata stereoraidaksi printattujen rumpujen overheadit ”OHs” monoraidoiksi ja poistaa mahdollisiä virheitä audiosta. Muutan mielelläni vielä stereoraidoiksi tapeettomasti printatut monoraidat monoraidoiksi. Kun kuppi kuumaa on edessä, ovat audioraidat valmiina sopivalla voimakkuudelle virheettöminä päivän epistolaa varten. Jotkut raidat, vaikkapa lauluosuudet, jäävät toki tässä systeemissä liian hiljaisiksi, mutta näitä voi sitten säätää tarkemmin seuraavassa vaiheessa. Nopeus tarkoittaa katetta, tai sitten vain enemmän laatuaikaa oman harrastuksen parissa.

Kotistudioharrastajalle riittää waay moor hiiitaaaampi kiiruhtaminen ja nautiskelu-se kaiken harrastustoiminnan perusjuju😊

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: