Miksi studiolla äänitettyjä raitoja?

Itse olin pitkään epätietoinen, miltä kitarani tai bassoni pitäisi kuulostaa äänitettynä. Olivatko äänitykseni laadullisesti edes lähellä kelvollista?

Harjoittelemalla studiotason ääniraidolla ja vertaamalla niitä omiin äänityksiin, on varsin helppoa oppia miltä laadullisesti hyväksyttävä kitaraäänitys kuulostaa. On mukava huomata, että kohtuuhintaisilla mikeillä saa ihan kelvollista jälkeä aikaan, kun tietää perusasiat äänittämistä.

Yksi tärkeimmistä hyvän miksauksen aineksista onkin se, että itse äänitys kuulostaa jo mahdollisimman hyvältä. Surkean tuottajan tai äänittäjän kommentin tunnistaa helposti: ”I’ll fix it in the mix”. Epävireistä ja alunperinkin huonolta kuulostavaa kitarakomppia kun ei paras miksaajakaan saa kuulostamaan hyvältä. Se minkä purkitat saat purkista uloskin…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: