Bass, Drums and the Groove II- basso, rummut ja groove II

Käytin edellä yhdistettyjä bassoraitoja (DI+Amp), joka tuottikin varsin hyvän perus bassosaundin. Päätin kuitenkin vielä kokeilla splitatuilla bassoraidoilla. Pyrin jatkuvasti analysoimaan eri analogisia laitteita ja niiden plugarimallinnoksia ja niiden presettejä, koska niitä analysoimalla voi löytää varsin toimivia peruspresettejä. Monien gurujen mielestä tämä on ehdoton no-no. Tässä kuitenkin klassinen splittaus, jossa DI on splitattu LPF- ja AMP HPF -filtterillillä. Näin kumpaakin raitaa voi käsitellä erikseen ja yhdistetyn bassosaundin basso-diskanttisuutta on helppo säätää erikseen joko liulla tai eq:lla. Toimii. Jo aivan peruspresetti tuotti helposti muhkea bassosaundin, jota on helppo käsitellä edelleen kompressorilla ja limiittierillä. Mutta näistä myöhemmin lisää. Alla olevien raitojen yhdistelmään voi sitten laittaa oman eq:n ja poistella mutaa ja leikata liikaa bassoisuutta suhteessa bassorumpuun.

How to mix bass. Basic splitting: DI 150-250 Hz, AMP150-250 Hz + warming and focusing top.
How to mix bass. Basic splitting: DI 150-250 Hz, AMP150-250 Hz + warming and focusing top.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: