API 550 and guitars- API 550 ja kitarat

How to mix guitars. API 550A and sweet bell cut at 100 Hz.
How to mix guitars. API 550A and sweet shelfs (100 Hz / 5kHz).

API 550A ja B ovat erittäin suosittuja ekvalisaattoreita kitaroiden prosessoimiseen. Yläkuvan kellokäyrän ja alakuvan hyllykäyrien analyysikuvista näkee hyvin, mistä syystä analogisia filttereitä hehkutetaan usein musikaalisiksi. Käyrät ovat hyvin laajoja ja ne sopivat hyvin kitaroiden ja muidenkin soitinten yleiseen muokkaukseen. Molempien kuvien 100 Hz:n leikkaus on hyvin tyypillinen kitaroille. Molempien leikkausten johdosta kitaroista vaimennetaan mutaisia taajuuksia, jolloin kitaran saundi avautuu ja muuttuu diskattipitoisemmaksi. Alemman kuvan ylempien taajuuksien hyllykäyrä korostaa vielä enemmän kitaran yläpäätä (presence/ air).

Analogisten ekvalisaattorien käyrien analysoiminen nopeuttaa huomattavasti oppimisprosessia. Niiden käyrät ovat pienellä vaivalla siirrettävissä esimerkiksi FabFilterin kaltaisiin eq-plugareihin, joiden käsittely on vähemmän kokeneelle kotistudiomiksarille huomattavasti helpompaa jo niiden antaman visuaalisen palautteen johdosta. Itse saatan prosessoida kitaran FabFilterillä ja laittaa sen eteen tai taakse jonkin analogisen emulaation tuottamaan vain analogisen hardwaren kaltaista miellyttävää säröä ilman eq-käppyröiden säätöä.

Saatan myös lisätä API-emulaation FabFilterillä tekemäni perusfiltteröinnin päälle, koska FabFilterin filtterit ovat monipuolisemmin säädettävissä. API 550 -emulaation 100 Hz:n kellokäyrä saattaisi toimia hyvin yhdessä filtterien kanssa ja putsata oheisessä äänityksessä korostunutta 100-300 Hz:n aluetta. Näin voin yhdistää analogisten ja nykyaikaisten plugareiden parhaimmat ominaisuudet.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: